Wish for you


I made this widget at

Tuesday, March 9, 2010

Dunia blogger semakin dilupakan.

Assalamualaikum.

Setelah lama tak update blog ne, terasa hati pulak pada malam ne untuk nak update blog aku ne. Hmm. Tajuk kat atas tu pon macam best ja dengar kan. Haha. Ne pada pandangan saya lah. Dunia blogger semakin dilupakan setelah facebook wujud sekarang neh. Boleh dikatakan semua ada lah kat facebook sampai kita boleh share macam-macam dengan sahabat dan saudara-mara kita. Contohnya, video, gambar, artikel2 menarik dan macam-macam lagi. Dah nama pon social website kan. Macam-macam lah kita boleh buat dengannya mengikut kehendak kita sendiri. Hal ini menyebabkan, para penulis blog ramai yang telah cenderung untuk berkongsi di facebook instead of menulis apa jua yang terdapat dalam hati mereka di dunia blogger ini.

Saya sendiri terasa akan perubahan ini dimana kelihatan blog-blog yang di update tidak lagi kelihatan drastik seperti dulu. Kalau dulu, setiap hari saya boleh melihat link-link di blog saya ne meng'update' blog mereka sendiri. Tetapi sekarang, seminggu hanya beberapa blogger ja yang mengupdate blog mereka. Nak kata sibuk selalu ja nampak online kat facebook tu. (Termasuk diri penulis lah). :) Apa-apa pun. Apa jua medium yang kita guna untuk menyampaikan atau berkongsi sesautu yang baik, ianya adalah satu gerak kerja yang baik dan jika diniatkan kerana Allah ia akan membawa pahala:).....

Sekian sahaja. Tq Wassalam

2 comments:

~HuSnA ZuBiR~ said...

ha..ak dtg, ak dtg..haha..klu ang xhbq ang dh updte blog, ak xmai dh kot...huhuu..lma sgt xupdte..:P eleley..."kt fb tuh, mcm2 kn boleh share..~" haahaa..:P

Afiq said...

haha. btol2. kes 2 la blog ne dilupakan. haha. abg aku pon dah lma x update. hahaha